Biz demiyoruz...
ŞERBET oranıyla dikkat çeken tatlıları kendi yetiştirdikleri ustalarının elinden çıkıyor. Mutfakta 15-20 senedir çalışan ustalar var. Genç yaşta girip, usta olmuşlar. Tatlının yöresi Suriye olunca ustalar da buradan.
Şerbeti çok az tatlıları yedikçe yiyesiniz geliyor. Mithat bey tatlılarının asla şekerlenmediğini ve mideyi yakmadığını vurguluyor. Yapımında mısır nişastası kullanmıyorlar. Farklı özelliklerinden biri de pişirme süresi. Normal tatlılardan üç kat daha fazla fırında kalıyormuş.
Çıtırlığının kaynağı da bu olsa gerek. Kullanılmayan malzemelerden biride glikoz. Konya kristal şeker tercih ediliyor. Tüm tatlılar Antakya yöresinden getirilen tereyağla hazırlanıyor. Çeşitleri bol. Mekana özel tatlardan olan acem burma ve asabi ilk önce tadılması gerekenlerden. Görüntüleriylede iştah kabartan lezzetler arasında acem yuvası, Şam tatlısı, acem kral, Ankara dürümü, çevizli bülbül, fıstıklı dürüm, sarı burma, kuru baklava, Halep şöbiyeti, Halep burma kadayıf, gelin bohçası, dilber dudağı, fıstıklı ve bademli harise de var.